google-site-verification=4erq96d7ao-5pY_LdbcQwg9H9luKeYdDr1ZbF9GVByg

Luxusní KELTSKÁ SŮL - Solný květ (Fleur de sel) 140g

Tip RAW Ruční práce Vegan
Značka: Vitaora
299 Kč / ks
K odeslání za 4-7 dnů
Možnosti doručení

Fleur de sel Keltské soli je skutečně to NEJ, co ve světě soli můžete získat. Jsou to vlastně jemné "solné vločky", které se postupně rozpustí na jazyku.Tato sůl se dá se použít při vaření i pečení, je originální a opravdu výborná.

Solný květ je sklízen odlišnou metodou. Na rozdíl od běžné Keltské soli sbírané ze dna, jsou jemné krystalky Fleur de sel velmi opatrně a citlivě sbírány přímo z hladiny solných rybníčků. Sklizeň probíhá výhradně v odpoledních hodinách, barva solných vloček je světlejší, neboť sůl nepřijde do styku s jílovitým dnem.

Keltská sůl je přírodní mořská sůl. Významně se liší od většiny solí na trhu, včetně těch mořských. Ryzí keltská sůl si díky naprosto šetrné, ruční sklizni uchovává většinu minerálů obsažených v mořské vodě, které jsou velmi prospěšné pro naše zdraví. Navíc je obohacena o další minerály obsažené v šedém jílu na dně celého unikátního systému sběrných rybníčků. 

Vhodná pro všechny labužníky a ty, co uznávají ve stravě kvalitu. Ryzí keltská sůl je skutečně NAD ZLATO! 

Obsah:  140g

VITAORA

i9_chromo-therapy

Detailní informace

Dárek zdarma
Doprava zdarma
Vše pečlivě vybráno

Detailní popis produktu

Fleur de sel

je známá jako výjimečná sůl, skutečný dar přírody. Aby se na povrchu rybníčků vytvořila, musí být splněny specifické povětrnostní podmínky:                            suché slunečné počasí s východním větrem.

Fleur de sel se sklízí pomocí „lousse“, tradičního nástroje připomínajícího hrábě používané k jemnému sbírání Fleur de sel z hladiny vody. Její krystaly jsou lehké, jemné a vločkovité. To je důvod, proč ji musí pracovníci soli sklízet rychle poté, co se vytvořila na vodní hladině, aby si zachovali všechny její vlastnosti.

Fleur de sel, opravdová ambrózie (pokrm Bohů) z mořských slanisek, je přírodní sůl s jedinečnými chuťovými vlastnostmi. Dá se použít při vaření i pečení, aby do vašich kulinářských výtvorů vnesla dotek originality. Fleur de sel, kterou po mnoho let používají a milují špičkoví šéfkuchaři po celém světě, je nyní přístupná všem, do pozornosti velkého počtu lidí ji dává naše značka Ryzí keltská sůl.

 

V čem je KELTSKÁ sůl jiná?

Tato ryzí keltská sůl je ručně sklízena v Bretani ve Francii původní keltskou metodou. 1 500 let stará keltská metoda sběru soli je zásadní pro zachování jejího přirozeného stavu. Sklizeň probíhá bez jakékoli mechanizace a moderních technologií, pouze pomocí lidských rukou a dřevěného hrabla. Výsledkem je ryze přírodní sůl. A ta je potom sušena za pomocí slunce a větru, proto je lehce vlhká.

Voda z oceánu je postupně vedena sérií jílovitých rybníků, kde se voda přirozeně filtruje. Poté slunce postupně vodu vypařuje a zanechává pouze velmi koncentrovanou slanou vodu. Farmáři následně za pomocí dřevěných nástrojů sůl ručně sbírají...

Keltská sůl je naprosto nerafinovaná, neobsahuje žádné chemické ani konzervační látky, samozřejmě ani jiné nechtěné přísady. Kromě velmi pozitivního vlivu na naše zdraví také dodává skvělou chuť všem pokrmům, proto je tolik oblíbená. Kdo jednou zkusí ryzí keltskou sůl, už většinou nechce jinou.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: