KELTSKÁ SŮL HRUBÁ 450 g DÓZA
Detailní popis produktu
V čem je KELTSKÁ sůl jiná?
Tato ryzí keltská sůl je ručně sklízena v Bretani ve Francii původní keltskou metodou. 1 500 let stará keltská metoda sběru soli je zásadní pro zachování jejího přirozeného stavu. Sklizeň probíhá bez jakékoli mechanizace a moderních technologií, pouze pomocí lidských rukou a dřevěného hrabla. Výsledkem je ryze přírodní sůl. A ta je potom sušena za pomocí slunce a větru, proto je lehce vlhká.
Voda z oceánu je postupně vedena sérií jílovitých rybníků, kde se voda přirozeně filtruje. Poté slunce postupně vodu vypařuje a zanechává pouze velmi koncentrovanou slanou vodu. Farmáři následně za pomocí dřevěných nástrojů sůl ručně sbírají...
A její šedou barvu vysvětluje přítomnost šedých minerálů z jílu, proto se ji někdy říká Šedá sůl.
Keltská sůl je naprosto nerafinovaná, neobsahuje žádné chemické ani konzervační látky, samozřejmě ani jiné nechtěné přísady. Kromě velmi pozitivního vlivu na naše zdraví také dodává skvělou chuť všem pokrmům, proto je tolik oblíbená. Kdo jednou zkusí ryzí keltskou sůl, už většinou nechce jinou.
Na co je dobrá mořská KELTSKÁ sůl?
Pravidelné používání mořské soli pomáhá uvolnit svalové napětí a změkčit ztvrdlou kůži, dále je vhodná k hojení kožních zánětů, akné i plísní, účinně čistí, hydratuje a zjemňuje pokožku, zlepšuje její kvalitu a odstraňuje z ní toxické látky.
- součást pitného režimu
V rámci pitného režimu doporučujeme vždy před pitím vody rozpustit špetku (0,8-1g) Ryzí keltské soli v ústech a poté vypít sklenici vody. Tak docílíte optimální hydratace organizmu a tělo se odvděčí vitalitou, svěžestí a celkovou spokojeností. Keltská sůl zajistí minerály nezbytné pro lehký vstup vody do tělních buněk.
NÁŠ TIP použijte v kombinaci s informovanou vodou z naší i9 lahve.
- v kuchyni
- při vaření
- při nakládání
- dosolování pokrmů
Keltská sůl má jedinečnou chuť a v kulinářském světě je velmi populární, je pokládána za nejkvalitnější jedlou sůl.
- na koupele
Koupelí s keltskou solí osvěžíme naše tělo podobně jako při koupání v moři, protože minerály obsažené v Keltské soli nádherně vstoupí přes pokožku do našeho těla.
- ústní hygiena
Pravidelné vyplachování roztokem z keltské soli podpoří ústní hygienu a zároveň přirozeně bělí zuby. Rozpuštěním několika krystalů keltské soli v ústech vyčistíte velmi šetrně a přírodně zuby i jazyk.
Co tedy moje tělo s Keltskou solí dostane?
Sodík
- naprosto zásadní prvek potřebný pro osmózu a vstup vody z mezibuněčného prostoru do buněk
Hořčík
- snižuje svalové napětí, třes, křeče i vnímání bolesti
- zmírňuje průběh záchvatů průduškového astmatu
- snižuje výskyt migrén a zmírňuje jejich průběh
- zlepšuje metabolismus cukrů a tuků u diabetiků
- mírňuje bolesti v podbřišku před a během menstruace, zlepšuje fyzický a psychický stav před menstruačním cyklem
- zmírňuje příznaky chronického únavového syndromu
- snižuje krevní tlak a zlepšuje srdeční rytmus
Jód
- pomáhá zajistit správnou funkci štítné žlázy a metabolismus živin (cukrů, tuků i bílkovin)
- pozitivně ovlivňuje nervovou soustavu
- zlepšuje mentální a intelektuální funkce
- zlepšuje kvalitu kůže, vlasů, nehtů a zubů
- podporuje trávení
- má příznivý vliv na naši sexualitu
Vápník
- nejvýznamnější prvek při výstavbě a přestavbě kostní hmoty
- ovlivňuje v organismu řadu regulačních pochodů
- podporuje správnou srážlivost krve
- přenos vzruchů v nervových buňkách, srdeční kontrakci apod
- vápenaté ionty pozitivně ovlivňují krevní tlak a spolupodílí se na regulaci pH v těle
Keltská sůl obsahuje i ohromné množství minerálů
- 84% (NaCl) chlorid sodný, 14% síra, hořčík, vápník, draslík, 1,99% uhlík, bromium, křemík, dusík, amoniak, fluor, fosfor, jód, bor, lithium, 0,0003% argon, rubidium, měď, baryum, helium, indium, molybden, mangan, vanad, kobalt, antimon, stříbro, zinek, krypton, chrom, neon, kadmium, erbium, germanium, xenon, skandia, gallia, zirkon, bismut, niob, zlato, thulium, thalium, lanthan, neodym, thorium, cer, terbium, ytterbium, yttrium, dysprosium, selen, lutecium, hafnium, gadolinium, praseodym, cín, beryllium, samarium, holmium, tantal, ...
Sůl nemá datum spotřeby, protože se skládá jen z minerálů a stopových prvků a neobsahuje žádný organický materiál, který by mohl podléhat zkáze. V podstatě je to naopak konzervant.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.